Go to main content of this page.

Onze missie:

Wij vinden verspilling zonde. Zonde van het geld, zonde van de moeite, zonde van het afval. Ideologisch streven naar verbeteren en wij willen onze kennis en ervaring delen. Daarom is onze missie het overdragen van kennis en ervaring. Dit doen wij met humor, werkbare tips en praktijkvoorbeeldenen die direct toepasbaar zijn.

Visie:

Met de opgedane kennis moeten bedrijven in staat zijn om verspillingen constant op te sporen en aan te pakken.

Extra informatie:
Er zijn twee soorten verspillingen:
- Bekende verspillingen (bedrijfsvoering noodzakelijk, maar wel met investeringen te verminderen). Bijvoorbeeld verspilling in een productielijn, waar een deel van het materieel niet gebruikt wordt voor de productie van het gewenste product.

- Onzichtbare verspillingen (deze zijn wel aanwezig maar niet bekend, en vaak groter dan verwacht). Bijvoorbeeld door een kritische kijk op alle contracten voor inkoop en inhuur van diensten (schoonmaak, energie, consultants, et cetera)

Schoon verdienmodel:

Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar een schoon verdienmodel en korte ketens. Dit is alleen mogelijk om niet alleen de bekende verspillingen aan te pakken, maar ook goed te kijken naar onbekende (onnodige) kosten. Wij gaan met onze aanpak verder dan de standaard opleidingen, want onnodige kosten (verborgen kosten) zitten veel dieper in een organisatie. Te denken aan:

Abonnementen, Verzekeringen met onduidelijke dekking, Afval kosten, ingehuurde diensten, incourante voorraad, opstart verliezen, onnodig afgekeurde producten, faalkosten, en wat te denken aan het niet optimaal gebruiken van de aanwezige competenties.

 

Hulp op locatie:

Onze docenten zijn gespecialiseerd in het opleiden, adviseren en ondersteunen van bedrijven en organisaties op locatie.


De aanwezigheid van onze docenten in het bedrijf heeft als voordeel dat er sneller een robuuste oplossing gevonden zal worden om onnodige kosten te voorkomen.

Onze docenten kijken ten tijden van hun aanwezigheid constant naar aanwezige verspillingen, die door eigen personeel al lang geaccepteerd zijn als zijnde normaal.