Go to main content of this page.

Als medewerkers doen wat ze leuk vinden, is productiviteit zelden een issue

De economie draait op volle toeren en de arbeidsmarkt is volop in beweging. Er dreigt een tekort aan personeel en het vinden van geschikte mensen is niet eenvoudig. Op allerlei manieren wordt er aan gekwalificeerd personeel getrokken en met de mooiste beloften worden ze verleid om de overstap te maken. 

Ook uw personeel komt met deze verleidingen in aanraking en zullen vaak aan het twijfelen gebracht worden. De verleiding meer salaris te kunnen verdienen is een belangrijk element. 

Beloning is weliswaar een belangrijk onderdeel, maar is slechts een korte motivator. Van groter belang zijn de uitdagingen in de functie en de mogelijkheden om te groeien als individu. Onderzoek heeft aangetoond dat medewerkers het best presteren als zij op de juiste plek zitten, werk uitvoeren wat aansluit bij hun kennis en vaardigheden en gewaardeerd worden. 

Het waardevolste kapitaal van uw bedrijf zijn uw medewerkers (kennis en ervaring) en de groei van uw bedrijf is het resultaat van uw investering in uw mensen. Derhalve is het voor u van belang te weten hoe gevoelig uw medewerkers hiervoor zijn en of zij het in hun huidige functie naar de zin hebben. Met andere woorden: worden hun kwaliteiten en vaardigheden op de juiste wijze binnen uw bedrijf ingezet? Voelen zij zich betrokken, verantwoordelijk en vertrouwd binnen uw bedrijf en krijgen zij de aandacht die zij verdienen? 

Wij hebben een uniek systeem ontwikkeld die u hier inzicht in kan geven. De 3V model is nog redelijk onbekend omdat de noodzaak tijdens de crisis niet of nauwelijks aanwezig was. Enkel bedrijven hebben dit wel aangedurfd en zijn u daarin voor gegaan. Het bewust worden van de competenties heeft er toe geleid dat mensen herplaatst zijn of binnen hun functiegroep een duidelijke rol hebben gekregen. 

Het vinden van nieuw personeel kost, buiten opleidingsinspanningen, minimaal één jaarsalaris extra. Alle reden om te zorgen dat waardevolle mensen voor uw bedrijf behouden blijven. Maak snel een afspraak en ontdek hoe wij kunnen helpen uw bedrijf succesvoller te maken. info@astonished-solutions.com 

De kern van de Astonished Solutions 3V module bestaat uit, vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid.

 

Digitale verspilling

Digitale verspilling bestaat uit meerdere onderdelen:

  • Zoeken naar digitale bestanden,
  • Onnodige opslag van bestanden zoals foto's, filmpjes
  • Niet meer werken van oude soft en hardware, 
  • Onnodige licenties en abonnementen,

Astonished Solutions heeft een eigen digitale verspillingsscan ontwikkeld waarmee wij deze verspillingen opsporen.
Wij maken het bedrijf of organisatie bewust van de aanwezige verspillingen, en adviseren bij de aanpak om deze verspillingen te voorkomen.

 

Adviseren

Onze 3V module verbeterd de effectiviteit binnen een bedrijf of organisatie, maar hij moet wel compleet worden uitgerold.
Belangrijk onderdeel bij de uitrol is de bewustwordingscampange.
Astonished Solutions maakt een bewsutwordingcampange op maat, om zo de uitrol te vereenvoudigen.

 

Rendabel auditeren

Er is veel tijdverspilling bij een slechte audit. Ook wij hebben deze ervaring en hebben daarom een nieuwe manier van auditeren ontwikkeld.
Deze nieuwe methode verbeterd de effectiviteit binnen een bedrijf, en verbeterd de organisatie bij elke audit.